Kruis

Bijeenkomst 1: Wie is Jezus?

In de Bijbel is veel geschreven over Jezus. Ook Romeinse en Joodse historici hebben over Hem geschreven. Maar hoe heeft Hij geleefd? Wie was Hij en wat was Zijn boodschap aan de mensen met wie Hij omging? En wat betekent dat voor ons vandaag?

Bijeenkomst 2: Waarom stierf Jezus?

Romeinse soldaten hebben Jezus gevangen genomen, Hem vervolgens aan een kruis gespijkerd dat uitliep op Zijn dood. Dit heeft ongeveer 2000 jaar geleden plaatsgevonden. Maar wat heeft Zijn sterven ons vandaag nog te zeggen?

In gesprek

Bijeenkomst 3: Hoe kun je geloven?

Geloven in een God die je niet kunt zien. Dat is toch vreemd en eigenlijk ook onmogelijk?! Toch zijn er over heel de wereld miljoenen mensen voor wie dat niet vreemd en onmogelijk is. Hoe kun je in contact komen met God en een relatie met Hem krijgen?

Bidden

Bijeenkomst 4: Bidden: waarom en hoe?

Bidden is spreken met God, maar ook luisteren naar wat Hij zegt. Daarom is bidden een manier om te groeien in een relatie met God. Maar wat is bidden precies? Waarom zou je bidden en worden alle gebeden verhoord? Ook op deze vragen reikt de Bijbel heel wat handvatten aan.

Bijeenkomst 5: De Bijbel lezen: waarom en hoe?

De Bijbel is het meest verkochte boek. Daarnaast is het ook een krachtig boek met een waardevolle inhoud. Maar waaruit blijkt dat het een krachtig boek is en hoe kom je die waardevolle inhoud op het spoor? Want er staan immers ook zoveel onbegrijpelijke verhalen in.

Bijeenkomst 6: Hoe leidt God ons?

Als je een tocht gaat maken door een onbekend gebied, heb je een goede gids nodig die je door dat gebied heen leidt. Veel mensen ervaren het leven ook als een tocht door onbekend gebied. God wil hen echter graag door het leven heen leiden door ze de weg te wijzen. Daarvoor is het wel nodig te ‘luisteren’ naar de aanwijzingen die Hij geeft. Maar hoe ontdek ik die aanwijzingen en wat vraagt dat van mij?

Bijeenkomst 7: Hoe kan ik het kwade weerstaan?

In ons leven worden we dagelijks geconfronteerd met allerlei verleidingen die je van het rechte spoor af willen brengen. God wil de kracht geven om die verleidingen te weerstaan, maar dat vraagt wel gehoorzaamheid van onze kant. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar je kunt daar wel in groeien.

Bijeenkomst 8: De Heilige Geest

In de Bijbel wordt veel gesproken over de Heilige Geest. Maar wie is de Heilige Geest eigenlijk? Hoe kan ik de Heilige Geest ontvangen in mijn leven en wat doet de Heilige Geest dan met mij?

In het Alpha-weekend willen we over deze onderwerpen nadenken.

Bijeenkomst 9: Geneest God ook nu nog?

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn of haar leven met ziekte te maken. Soms raken mensen lichamelijk ziek of gewond. Soms raken mensen innerlijk gewond door ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Dit laat God niet onberoerd. Hoe staat is beschreven in de bijbel en hoe gebeurt dit in onze tijd?

Bijeenkomst 10: Hoe zit dat met de kerk?

Is het mogelijk om een christen te zijn zonder dat je naar de kerk gaat? Wat betekent dat: naar de kerk gaan? Wat wordt er bedoeld met de kerk en hoe kan ik er deel van uitmaken?

Bijeenkomst 11: Waarom en hoe vertel ik het anderen?

Hoewel het een opdracht is voor iedereen die Jezus wil volgen om het Goede nieuws bekend te maken, is het voor veel mensen niet echt gemakkelijk. Waarom zou je eigenlijk iets delen over je geloof? Wat past bij jou?